Terapi

PSYKOANALYS OCH PSYKOANALYTISK PSYKOTERAPI
INDIVIDUELL OCH PARTERAPI

Psykoanalys och psykoanalytisk psykoterapi kan beskrivas som ett möte mellan två personer för att prata om de problem som en av dem har.

PRISER

Individuell terapi: 1000 kr per 45 min

Parterapi: 1200 kr per 45 min

Psychoanalysis: Enligt överenskommelse

UNADJUSTEDNONRAW_thumb_3a69.jpg

Mer information:

Det omedvetna innehåller allt vi har upplevt; Våra erfarenheter är lika livliga och färska som innehållet i våra drömmar. Det finns ingen antik historia, allting är nu och vi brukar repetera några av våra upplevelser utan att vara helt medvetna om att vi gör det.

 

Till exempel man kan fråga sig själv, "Varför väljer jag alltid samma typ av partner eller vänner? Varför känner jag mig som om jag har en examen imorgon när jag inte gör det? Varför har jag fruktansvärda känslor, (ångest), som inte har någon uppenbar anledning? Varför tror jag att ingen gillar mig?"
 

Vi kan inte undvika att också upprepa dessa erfarenheter med en terapeut. Terapeuten kommer att göra oss medvetna om vad vi gör, genom att beskriva det.

Freud upptäckte en metod som han kallade "fria associationer" för att hjälpa oss att avslöja vårt omedvetna. Han lärde detta från sina patienter som bad honom att lyssna på dem.

I en terapi du kommer att bli ombedd att göra detta – att tala fritt.